Vilka är vi?

Johan Petri är verksam som regissör, dramaturg och tonsättare vid bl.a. Stockholms Stadsteater, Folkoperan, Radioteatern, Gävle Folkteater och Riksteatern, m.m. Han är utbildad i teatervetenskap på Stockholms universitet, elektronmusikkomposition, musikerlinjen/komposition på Musikhögskolan i Stockholm. Johan är en av grundarna av skivbolaget Alice Musik Produktion som gett ut musik och litteratur sedan 1989.

Tora von Platen verksam som dramaturg, dramatiker och regissör, har en masterexamen i dramaturgi från Stockholms Dramatiska Högskola, en fil. kand. i litteraturvetenskap och har gått Stockholms filmskolas praktiska filmutbildning. Hon har skrivit och regisserat kortfilm och teater och debuterade 2009 som barnboksförfattare på Olika förlag. Tora har bl a varit verksam vid Stockholms Stadsteater, Dramaten, Riksteatern och Teater Brunnsgatan Fyra.

Niklas Billström arbetar med ljudkonst, ljuddesign och som musikproducent. Kontrabasist. Han har arbetat vid bl.a. Sveriges Radio, Dramaten, Stockholm Stadsteater, Folkoperan och Gävle Folkteater, DI, f.d. Arkitekturmuseet. Niklas undervisar och forskar kring ljud vid Konstfack och är anlitad som inspelningstekniker av ett stort antal skivbolag. Han är en av grundarna av skivbolaget Alice Musik Produktion som gett ut musik och litteratur sedan 1989.

Ivo Nilsson är kapellmästare, tonsättare, musiker, ensembleledare och producent. Han verkar som musiker inom och utom Sverige och hans musik är framförd av bl.a. Ensemble L’Itinéraire vid Franska Radion, Cantus, Ensemble Son, Ensemble Recherche, KammarensembleN, Nouvel Ensemble Moderne och Orchestre des Flûtes Français. Han har medverkat vid festivalerna Biennale di Venezia, Gaudeamus Music Days (Amsterdam), Huddersfield Contemporary Music festival, m.fl. Ivo Nilsson var konstnärlig ledare för Stockholm New Music Festival 2003 och 2005.

Magnus Jacobsson är dramaturg, författare, redaktör och producent, verksam vid bl.a. Radioteatern, Författarförbundet och Nobelstiftelsen. Han debuterade 1982 och har gett ut tre diktsamlingar, översatt lyrik och skrivit texter för scenen. Han har arbetat som kritiker i litteraturtidskriften BLM, Expressen och i Sveriges Radios program Kulturnytt. Magnus har varit redaktör för Lyrikvännen och projektansvarig för WALTIC Litteraturfestival i Stockholm, 2008.

Helga Krook är poet och översättare. Hon debuterade 1997 och hennes femte diktsamling, Puppe Doll Chrysalis, utkommer hösten 2013. Hon har också publicerat litteraturkritik i olika tidskrifter, bland annat Kritiker, och radiodramatik. Som översättare från främst tyska har hon bland annat tolkat dikter och brevsamlingar av Rainer Maria Rilke. Helga Krook arbetar för närvarande med ett forskningsprojekt i litterär gestaltning i Göteborg med titeln Minnesrörelser.

Eli Ingvarsson är verksam som skådespelare på Uppsala Stadsteater och är utbildad på Lunds Universitet och Teaterhögskolan i Göteborg. Han har arbetat med performancekonst och musik b l a med Signa Köstler, Lilith Performance Studio, Matti Kallioinen och spelat i flera rock och popband. Våren 2013 spelade Eli i föreställningen Club Inferno på Volksbühne i Berlin och gjorde en kritikerhyllad roll som Harry Schein i Den offentliga människan- En middag med Harry Schein på Filmhuset. Hösten 2013 mottog Eli Teaterförbundets stipendie.
Gå till Elis hemsida!

Filippa Hanzon Filippa Hanzon är verksam konstnär, scenograf och kostymör. Hon har en kandidatexamen i konst från Konstfack, dessförinnan har hon tre års utbildning i skulptur från Konstskolan Idun Lovén och Birkagårdens konstlinje. Filippa läser för närvarande sin master i konst på Konstfack. Hon är en av grundarna av och driver det pågående konstprojektet Middagsbjudningen som genomförts på bl a MDT, Dansens Hus, Konsthall C och Botkyrka Konsthall.

Karin Wegsjö är regissör, scenograf och filmare. Hon har en magister i teaterregi från Stockholms Dramatiska Högskola och lång erfarenhet av film och teater. Hon har gjort flera dokumentär- och kortfilmer, både för SVT och för Nobelmuseet. Karin är initiativtagare och konstnärliga ledare för Nobelmuseets internationella vetenskapsfilmfestival, FILM & SCIENCE som startade år 2010. Hon driver också Nu-Institutet vars uppgift är att undersöka samtiden på tvären. Hon är just nu aktuell med dokumentärfilmen ”Aldrig släppa taget ” och med teaterföreställningen ”Varför finns djuren?” på Örebro Länsteater.

Jan Gouiedo är verksam som frilansande ljusdesigner, scenograf och formgivare. Han har arbetat bl.a. vid Byteatern, Dalateatern, Malmö Dramatiska Teater, Riksteatern, Upsala stads­teater och Stockholms stadsteater och varit ansvarig för uppbyggnaden av ett antal teaterrum, bl.a. Teater Plaza, TURteatern och Teater Pero. Han har gjort ljussättning/multimedia för utställningar hos bl.a. Riksutställningar, Historiska museet, Sjöhistoriska museet, Nobel Museet och Tom Tits experiment.

Wolfgang Lehmann född i Freiburg im Breisgau/Tyskland. Bosatt i Stockholm sedan 2006. Konstnär inriktad på film och fotografi. Senaste inbjudningar bland annat 62. Berlinale, 14th BAFICI Buenos Aires International independent Film Festival, 50th New York City Filmfestival/16th Views of the Avant Garde, 37. Hong Kong International Film Festival, 19th Bradford International Film Festival, olika presentationer i museer, gallerier och biografen i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika.
www.imagewolfganglehmann.de

Jörgen Gassilewski är författare och kulturjournalist. Han debuterade 1987 och blev 2006 nominerad till Augustpriset för sin roman Göteborgshändelserna. Våren 2009 utkommer hans nionde diktsamling Kärleksdikter. Han har varit med i litteraturtidskriften OEI:s redaktion sedan starten 1999. Som kulturjournalist, kritiker och essäist har han arbetat för Sveriges Radio, Dagens Nyheter, Expressen, Göteborgs-Posten och en rad tidskrifter. Jörgen Gassilewski undervisar i skönlitterärt skrivande, kritik och essäistik på Södertörns högskola.

Nathalie Ruiz är fritt verksam som koreograf och dansare. Hon har grundat och verkat i Co. Alba som har gjort mer än 20 olika dansproduktioner sen 1994 och hon var konstnärlig ledare och koreograf vid Regionteater Väst 2002 – 2005. Nathalie har gjort koreografi till teater- och operaföreställningar på bl.a. Stockholms Stadsteater och Riksteatern. Hon har också regisserat dansfilm som visats bl.a. på Sveriges Television. Som dansare/skådespelare har hon arbetat med bl.a. Cullbergbaletten, CCAP Cristina Caprioli, Birgitta Egerbladh, Mats Ek, Efva Lilja och Kenneth Kvarnström och turnerat i Sverige och Europa.

Eva Månsson är affärsutvecklare och projektledare. Eva är även verksam som administrativ kraft vid konstbiennalen i Göteborg. Tidigare jobbade hon som verksamhetschef på Konstfrämjandet Skåne. Eva är ekonom, utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg.

Maria Geber har arbetat som kostymör/kostymtecknare sedan början av 1980-talet och är även verksam som scenograf. Hon är utbildad vid Beckmans Designhögskola. Maria har samarbetat med bl.a. Mats Ek, Suzanne Osten, Ole Anders Tandberg och Birgitta Egerbladh vid bl.a. Stockholm Stadsteater, Dramaten, Kungliga Operan, Riksteatern och Folkoperan.